Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0

qtranslate - Header of Framework 2 (Migrating from PlatformPro 1.3)


Question

Posted · Report post

Hi Folks

 

I am trying to migrate a site from PlatformPro 1.3 to Framework 2 ATM and have encoutered a problem with qtranslate. 

 

The site I am migrating is www.belmonthousestud.com and I have created a clone at another location. On the original site there are three language flags under the social icons. The CSS I used in the past for these is:

#qtranslate-chooser {
   position:relative;
   bottom:8px;
   right:-10px;
   list-style:none;
}
#qtranslate-chooser li {
   float:right;
   margin-right:12px;
   opacity:0.5;
}
#qtranslate-chooser li.active {
   -moz-box-shadow:0 0 3px 1px #000000;
   box-shadow:0 0 3px 1px #000000;
   opacity:1;
}
#qtranslate-chooser li:hover {
   opacity:1;
}

There was also some php code contained in the template.branding.php file (I know bad practice)

<?php echo qtrans_generateLanguageSelectCode('image'); ?>

After a search on the forums I came across this recent thread but have failed to get it working:

 

http://www.pagelines.../?hl=qtranslate

 

What I have tried to do was add the php code to the customisation functions.php file, however I keep getting an error. I have also tried wrapping in div's as advised by Rob in the above. 

 

Would appreciate some advice or assistance if anyone can help out.

 

Thanks in advance. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Posted · Report post

Hi Keith,

 

I've tried logging in, but it's redirecting me to a maintenance screen. Let us know when you've turned off maintenance mode and I'm able to get into the Dashboard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just changed the user from subscriber to administrator.

Should be able to access now Rob ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi,

 

The flags are now there.

 

You have some erroneous code causing a rather odd shadowed border that needs fixing.

 

#qtranslate-chooser li.active {
   -moz-box-shadow:0 0 3px 1px #000000;
   box-shadow:0 0 3px 1px #000000;
   opacity:1;
}

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks Rob. Appreciate the assistance. 

 

Onto the next problem Nextgen smooth gallery AHHHH.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I added

.mynewflags {margin-top: 20px; }

 

To position the flags below the social media icons.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

This code worked in the PageLines Customize plugin's functions.php:

add_action('pagelines_branding_icons_end', 'mynewflags');
function mynewflags(){
?>
<div class="mynewflags">
<?php echo qtrans_generateLanguageSelectCode('image'); ?>
</div>
<?php }

You'll see the class there, mentioned in my reply above, which let me set the positioning below your social media icons.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I see where the php code is. 

I did an little messing and must have deleted the 

.mynewflags {margin-top: 20px; }

can't spot it in the custom CSS section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

It goes at the end of the Dashboard > PageLines > Site Options > Custom Code section.  It's an important one, so please restore it.

 

Without it, you're likely to experience z-index issues, or problems where someone expects to click a social media link and ends up with a foreign language.

Share this post


Link to post
Share on other sites