Jump to content


Photo
- - - - -

Theme not visible in appearance menu


Best Answer neilp† , 06 May 2013 - 06:45 AM

Hi,

 

I have deleted and re-installed again - and it appears to be working now

 

thanks for your help

Go to the full post


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
10 replies to this topic

#1 neilp†

neilp

    Advanced Member

  • DMS Subscriber†
  • 51 posts

Posted 05 May 2013 - 08:05 AM

Hi,

 

I have installed a new theme (iBlog Pro) - it shows as installed in the Pagelines store and I have checked in the WP-content / themes folder on the server and it is in there.

 

However it is not available to activate in the appearance menu in WP

 

How do I activate it?

 

Many thanks



#2 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 19770 posts

Posted 05 May 2013 - 08:58 AM

Hi,

 

Can you provide a link to the site in question and also what version of iBlogPro have you installed?



#3 neilp†

neilp

    Advanced Member

  • DMS Subscriber†
  • 51 posts

Posted 05 May 2013 - 10:42 AM

Hi,

 

It is iBlog Pro5 (from the Pagelines store)

 

The site is

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Thanks



#4 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 19770 posts

Posted 05 May 2013 - 10:53 AM

iBlogPro 5 is a child theme for PageLines Framework, therefore you need to have PageLines Framework installed. The simplest way to install the theme is to:

 

1. Login to your websites Wordpress Admin Dashboard and make sure PageLines Framework is the active theme.

2. Now go to PageLines > Dashboard > Your Account and make sure your PageLines username and password have been entered.

3. Once your PageLines username and password have been entered, go to PageLines > Store > Themes > Top Premium.

4. Scroll down until you find iBlogPro 5 and click install.

 

iBlogPro 5 should now be installed correctly.

If you didn't use this method to install iBlogPro 5, can you inform us how you installed the theme. If iBlogPro 5 isn't available in the Appearance > Themes menu, then the theme isn't installed correctly.



#5 neilp†

neilp

    Advanced Member

  • DMS Subscriber†
  • 51 posts

Posted 05 May 2013 - 10:57 AM

OK this was how I installed the theme.

 

It is not visible in the appearance > themes menu

 

I will delete the theme from the server and re-install - I will see if this solves it.



#6 neilp†

neilp

    Advanced Member

  • DMS Subscriber†
  • 51 posts

Posted 05 May 2013 - 11:59 AM

I have deleted and re-installed the theme in exactly the way described (as done originally)

 

The same issue persists, I am afraid.



#7 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts

Posted 05 May 2013 - 01:27 PM

Hi,

 

Can you confirm that when you look in wp-content/themes (via FTP) you have pagelines-iblogpro5 listed there?



#8 neilp†

neilp

    Advanced Member

  • DMS Subscriber†
  • 51 posts

Posted 05 May 2013 - 02:08 PM

Hi,

 

yes it is



#9 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts

Posted 05 May 2013 - 02:15 PM

Can you screenshot Dashboard > Appearance > Themes, please.

 

And if possible, Dashboard > Store > Themes > Your Themes to show iBlog5?



#10 neilp†

neilp

    Advanced Member

  • DMS Subscriber†
  • 51 posts

Posted 06 May 2013 - 06:45 AM   Best Answer

Hi,

 

I have deleted and re-installed again - and it appears to be working now

 

thanks for your help



#11 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 19770 posts

Posted 06 May 2013 - 06:52 AM

Ok, thank you for informing us the issue has been resolved.