Jump to content


Photo
- - - - -

My site is a disaster in Internet Explorer


Best Answer Rob , 20 February 2013 - 09:46 PM

Hi,

 

Centering the menu and equally spreading the menu from left edge to right edge is not necessarily an easy task but not all that difficult.

 

If you would, please try this in Dashboard > PageLines > Site Options > Custom Code.  Adjust padding:  10px 15px; to padding 10px 29px; and it should spread the menu full width.  I was able to test this in Firebug (which I highly recommend) and it worked for me.  Let me know if this works for you.

 
.main_nav ul li a {
    -moz-border-bottom-colors: none;
    -moz-border-left-colors: none;
    -moz-border-right-colors: none;
    -moz-border-top-colors: none;
    border-color: transparent transparent -moz-use-text-color;
    border-image: none;
    border-style: solid solid none;
    border-width: 1px 1px medium;
    display: block;
    line-height: 1em;
    padding: 10px 15px;
    text-decoration: none;
}
Go to the full post


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 19 February 2013 - 01:21 PM

Hi

 

I am VERY new to Pagelines & web design- this is my first site.

& I have no idea why my site looks so horrible in Internet Exlporer ?

I have been checking my site the entire time I have been working on it in Firefox - through Pagelines -view site & it looks fine.

 

Today my husband looked at it in IE & it is horrible!!

 

1. the main nav menu is in two rows and not aligned on the page at all

2. the images in the features sections look totally different & not in a good way.....

3.  I am sure there are many other issues that I have no idea about! &

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

Thanks for your help.

Chrissy

 

 

 



#2 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15818 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 19 February 2013 - 01:37 PM

Hi Chrissy,

 

You're using PageLines Framework version 2.2.5, the latest version is 2.4. I recommend you perform a backup of your site, as a precaution and then upgrade to the latest version and this should address your issue.



#3 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 19 February 2013 - 02:45 PM

Hi Danny

 

Thanks for your quick response.

I updated as you suggested but that didn't do the trick.

 

Now in IE

 

1.  The items in the Header, Page Area, & Footer are not displaying properly.  They are stacking on top of each other, the side bar is under the content area & the footer is out of line as well

 

 

_

_

_

_

_

 

instead of  _ _ _ _ _ _

 

 

2 The features section disappeared? from all pages

 

 

I hope that makes sense??

 

Thanks, Chrissy



#4 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts
  • LocationCalifornia
  • Country: Country Flag

Posted 19 February 2013 - 04:39 PM

Which version of IE are you using?



#5 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 19 February 2013 - 06:29 PM

IE9 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

IE10 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Can you post a screenshot of what you are experiencing?



#6 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 19 February 2013 - 09:18 PM

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content


 

 

Hi

 

Sorry for taking so long to get back

I am not sure of how to take a screen shot like you did - fingers crossed these work

 

I am using IE 9

 

Thanks, Chrissy



#7 James B

James B

    Advocate

  • Members

  • 5126 posts
  • LocationSurrey - UK
  • Country: Country Flag

Posted 19 February 2013 - 11:21 PM

Hi Chrissy

 

Can you check in IE to make sure compatibility mode isn't on, this has sometimes been know to cause the type of errors you are seeing. Guide below for turning it off.

 

Please Login or Register to see this Hidden Content



#8 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 10:49 AM

Hi James B

 

Thanks for that, I would have spent an eternity looking how to fix that IE problem !

I appreciate all your help

 

I am still having an issue though - there has been some sort of change (well change back ) to my menu items which I did not want.

 

Before I started trying to fix the IE issues

 

my main navigation items stretched all the way across the page - I did this by using the following information I got from Martin Davies & Rob

 

.main_nav li a {
  padding:10px 28px;
}
 
#nav {
    background: none repeat scroll 0 0 #000000 !important;
}
 
 
I can still see this info. in the Custom Code area (where it has always been)
but the menu is not stretching across the page like it originally did before I began my journey to fix the IE issue
 
I am not sure why the info. is there but not showing up??
 
Thanks again,
Chrissy


#9 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15818 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 11:58 AM

Hi Chrissy,

 

You have added custom code to your branding area, we are unable to provide support to user created code.

 

Can you disable all non-PageLInes plugins and see if this resolves your issue, if it doesn't please remove your custom code and see if this resolves your issue.

 

*I apologise, you havent added custom code, you're using a third party section called Business Branding. Therefore you will need to contact the developer either via email or in the store products forum.



#10 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 12:14 PM

Danny

 

okay now you have really confused me, sorry

 

I don't think I have added any custom code any where since the menu worked & then it didn't

 

& if I did I don't know what it is ??

 

Thanks, Chrissy



#11 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15818 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 12:28 PM

In the images you provided above, the areas that are not displaying correctly are areas associated to a section that is third party section called Business Branding. As this is third party we are unable to provide support, you will need to contact the developer via email or by posting your issue in the store products forums.

 

I did update my previous post, with this information.

 

The footer area of your site you're using a social widget, this may be the cause of your layout issues on IE. I recommend you replace this widget with one of the default Wordpress widgets and see if the layout issue persists. If it doesn't then the layout error is caused by the widget.



#12 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 12:45 PM

Danny

 

Thanks that is very helpful - James B. had already helped me clear up the IE issues but now I am having an issue with the menu - which I did not start a new post for because menu was perfect before I started trying to fix the IE issues - am I making any sense? Should I start a new post - sorry again

 

Thanks Chrissy



#13 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15818 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 01:40 PM

Can you post a screenshot of what the issue is with your navigation please.



#14 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 03:20 PM

Hi & Thanks, Chrissy

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

 

I would like the menu items  centered  & to stretch across the page to the end of above the sidebar area.



#15 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts
  • LocationCalifornia
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 04:48 PM

Would you rather increase the space between the link items or just move them to the right so they're centered?



#16 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 08:45 PM

I would like them to look centered across the whole middle area

 

for example the Home start at the top left of the features section and the contact us end the side bar area

 

Thanks, Chrissy



#17 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 09:46 PM   Best Answer

Hi,

 

Centering the menu and equally spreading the menu from left edge to right edge is not necessarily an easy task but not all that difficult.

 

If you would, please try this in Dashboard > PageLines > Site Options > Custom Code.  Adjust padding:  10px 15px; to padding 10px 29px; and it should spread the menu full width.  I was able to test this in

Please Login or Register to see this Hidden Content

(which I highly recommend) and it worked for me.  Let me know if this works for you.

Please Login or Register to see this Hidden Content



#18 chrissyscannell

chrissyscannell

    Member

  • Members
  • 15 posts
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 10:09 PM

THANK YOU!!

It worked just the way I needed it to

Thanks again!



#19 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 20 February 2013 - 10:38 PM

Anytime!



#20 JamesS

JamesS

    Newbie

  • Members
  • 4 posts
  • Framework Version:Pro
  • Country: Country Flag

Posted 22 March 2013 - 08:48 PM

I'm another victim of the Internet Explorer issue.  Site is fine in all browsers except IE -

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

Advice would be appreciated. 

 

- can't include a screenshot (can't take one using Parallels).

 

Thanks.

 

James.