Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0

Missing "Content Box" in set up options.

Question

Posted · Report post

I'm new and watching Nick's video - Build A Site in 10 Minutes. I got half way with no issues but when it came time for Drag & Drop in the Header section... the "Content Boxes" add on was not there. Now I'm stuck. Help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 answers to this question

Posted · Report post

While I was waiting for you, I figured out the issue. Now, my other problems are that when I am setting my boxes for the home page, I am supposed to set them to HOME, however, the only option I have is default. Do you know why it is not showing home?

And the photo slider for the home page is quite large and deep....any way to make it more slim and narrow?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I can't seem to navigate my way back to Nick's video "How to build an awesome website in 10 minutes" or something like that. Might you have the URL?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Just found it! Nevermind. :D

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok thanks for letting us know. the direct link to the Vimeo video is http://vimeo.com/44265010 in case you have problems in the future. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The Content Box section is a free section available from the store and needs to be installed before it is available in the Drag & Drop settings.


To enable this navigate to Pagelines>Store and then to 'Top Free'. Scroll down and you should see the Content Box Section. Install this and then it will be available in the Drag & Drop settings. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Martin, you rock!! Thanks so much! I do have another question. When Nick shows putting the link in the Content Box content area, he's pasting html in there. I do realize it's a sample image from Toms Shoes but it leads me to beleive that whatever image I want to show in that section, has to be an image already uploaded to a URL somewhere and that it must be written in html? There is no way to simply upload images from one's computer? I even tried copying and pasting an image from one of my sites with the <img src= in front and it would not show. I'm lost on this one!

 

Thanks in advance for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi there, when you upload an image to the media library through the media>add new tab you'll see a url when the image is finished loading.

 

http://screencast.com/t/kKgskeddAlic

 

Use that url and insert into your html, then you'll be able to use it within the contentbox.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks James! The only other issue is that it seems to be aligned left and I'm not sure why, as the border is even all the way around it. I don't see an option to align.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi there,

 

They'll be no option panels for aligning the image unfortunately, you can do this in html though, using the img class wordpress uses. I've included an example below.

 

To find out more on aligning images in html - check out http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_image_align

<a href="if the image is a link, place the link here"><img class="alignright size-medium wp-image-34" alt="alt text for the image goes here" src="the image url goes here" width="300" height="152" /></a>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Using html did not appear to be working either but what I did do was take a screen shot of the page, and then I opened it in CS5 and measured the space left to right above the slider and created an image with that width... and it worked! It's perfectly aligned. I'll just make sure I use that dimension from now on for my content box images. Thanks James!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

How do I insert an image in here so I can show you something that I need to ask a queston about?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

You could using an image sharing service, for example Imgur.com or you can use something a little more powerful with more features such as jing.

Once you have the link to the image you can then just paste the link into the forum 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Boxes and Quickslider are separate issue from the ones originally mentioned in this topic. Please can you create a new topic relating to the new issues and we will be happy to help you out with them. This helps others find solutions to their problems also. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thank you so much!! Got it!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi guys I to was having the same problems so got the content box from the store, my problem is though that I cant get any image to show up with the link that I posted into the content box content.  it says Add content to meta option to activate. Set Meta   

So what do I need to do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorry Martin. I'm new here. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites