Jump to content


Photo
- - - - -

Using translation causes widgets / sidebar issues

widget sidebars translation

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 nuovait

nuovait

    Member

  • Members

  • 16 posts
  • Country: Country Flag

Posted 08 February 2013 - 01:33 PM

Last week I added dutch translation to my PageLines setup  as found in the documentation.

Today I wanted to enable the tertiary sidebar on a page but instead of showing the widgets I added to it it kept telling me that there were no widgets selected.

 

After researching the issue together with PL support we found that, oddly, the translation was causing this unexpected behaviour.

 

So for me the temporary workaround is to just use the english version but obviously this is an issue somehow.

 

Hope you guys can find and fix the issue.

 

Thanks!

 

Marijn



#2 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts
  • LocationCalifornia
  • Country: Country Flag

Posted 08 February 2013 - 03:34 PM

Have you tried deactivating other non-PL plugins to see if the problem persisted?



#3 nuovait

nuovait

    Member

  • Members

  • 16 posts
  • Country: Country Flag

Posted 08 February 2013 - 03:39 PM

Yes that was the first thing we tried. 

Danny helped me to locate the issue.

We also ruled out iBlogPro 5, which I use for the site, as a source of conflict.

 

It really was the translation. When I deactivated this (removed the .po and .mo files) the widgets showed up again.



#4 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 08 February 2013 - 09:27 PM

Hi,

 

It may well be a simple markup issue with the translation file.

 

Would you kindly attach the .po and .mo files here in response and I'll ask one of our developers to take a look.

 

Thanks for your patience and cooperation.



#5 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 09 February 2013 - 02:13 PM

Ive taken a look. If you would kindly test this file for me: 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

its includes/class.register.php



#6 nuovait

nuovait

    Member

  • Members

  • 16 posts
  • Country: Country Flag

Posted 11 February 2013 - 11:26 AM

Ok, I've replaced the file with the one you mentioned.

This works indeed.

Seems expected since I see in the file that you changed the translate strings for the sidebar names so it doesn't get translated anymore.

But ok, one step further again...

Maybe there are some 'hard'coded (not translateble) references to tertiary sidebar elsewhere in PL?



#7 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 11 February 2013 - 11:32 AM

I think the problem is the fact Wordpress stores the data by name Sent from my iPad using Tapatalk HD





Also tagged with one or more of these keywords: widget, sidebars, translation