Jump to content


Photo
- - - - -

NavBar Menu Secondary Menu Hidden under media


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 09:30 PM

After updating to the newest pagelines framework, my secondary menu is hidden under the video content on my website (

Please Login or Register to see this Hidden Content

). I've disabled all plugins and reset all of the cache items but still have the same result. 

 

I tested this on my Mac and found no issues. I tested this on my windows vista pc and ran into the issues (see attached) in both Chrome and ie9. 

Attached Files


  • Rob likes this

#2 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 10:18 PM

Hi,

 

For testing purposes, would you kindly disable the hover option to see if the menu works without the hover option or if the dropdown fails even without that option.

 

Please let us know and I'll have our developer test it further.



#3 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 10:21 PM

Rob -

 

The hover option has been disabled on my site for the time being. The dropdown still fails. 

 

Dave



#4 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 10:32 PM

Dave,

 

Just so we can diagnose this, how did you put the video on the page? Embed code, shortcode.... ?  I'd like to give my developer specifics, if you can.

 

Thanks!



#5 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 10:38 PM

Rob - 

 

Here is my code:

 

 

<div class="row">
<div class="span2"></div>
<div class="span8">[pl_video type="youtube" id="Tl10Erk95pE"]</div>
<div class="span2"></div>
</div>
 
Dave


#6 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 11:33 PM

Dave,

 

Wrap the code you have for the video in this and rename 'auniquename' to something else you prefer with no punctuation:

<div class="auniquename">

<div class="row">
<div class="span2"></div>
<div class="span8">[pl_video type="youtube" id="Tl10Erk95pE"]</div>
<div class="span2"></div>
</div>
</div>
 
Then, in your custom code, add:
 
.auniquename {
z-index:0;
}
 
See if that works. As we'd say in Joisey... couldn't hoit.


#7 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 11:39 PM

Rob -

 

No luck. Still trapped behind the media unfortunately. 



#8 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 11:48 PM

Dave, try it with z-index:1;

 

The menu I believe is z-index:2020;

 

So it has to be a number lower than that.  Finding just the right one can be time consuming, but one of them should resolve it.

 

Optionally, add the actual video code directly to the page without any of the shortcode or divs.



#9 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 11 February 2013 - 09:07 PM

Rob -

 

Is there any update on this? It's been almost 3 weeks. 

 

I would prefer for this to be fixed as opposed to trying to find the z-index. 

 

Thanks, 

 

Dave



#10 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16555 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 07:26 AM

Try adding this to your video:

 

?wmode=transparent

 

So the code would look like this:

 

Please Login or Register to see this Hidden Content



#11 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 01:44 PM

I looked at the page source and can see no indication at all that the user is using the pl_video shortcode.



#12 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 01:54 PM

I actually had to remove the shortcode to get this to work a few weeks back. My plan is to start to add more content and would prefer for this to work.

 

An example of the menu behind the content can be found here: 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Here is the code:

 

 

Subject: 2013 Boys Lacrosse Rules Book Clarification
Dated: 1/31/2013
<embed src="

Please Login or Register to see this Hidden Content

" width="1051" height="724></embed>
 
 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

  83.74KB   4 downloads


#13 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 01:56 PM

OK now im lost this post started out about youtube videos, and a bug was posted saying our shortcode does not include the window transparency, now its a pdf? Did you add the transparency bit to that?



#14 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 02:02 PM

Simon I can re-create the bug for the youtube shortcode on my site if you would like. Please let me know. 

 

As for the transparency for the pdf embedded object I did not add the transparent code yet. Let me know how to add it to the code and I can put it in this morning. 

 

Either way the menu doesn't have the proper characteristics to bring it to front regardless of the page content. Perhaps it isn't a bug, but I would think that would be the default behavior for this. 



#15 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 02:40 PM

I made a youtube test page, using the pl_video shortcode you posted above 

Please Login or Register to see this Hidden Content



#16 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 02:44 PM

Simon - With or without the additional code posted by Danny? 

 

It looks like it works in Chrome, but it does not work on Internet Explorer 9. That is where I took my screenshot from. 



#17 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 02:54 PM

I changed the shortcode to how danny suggested, here is the result. 

Please Login or Register to see this Hidden Content



#18 dduban

dduban

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 03:01 PM

Perfect. I can add that. Any thoughts on how to implement this for the PDF embed mentioned above?

 

Looks like it is the same issue in IE. 



#19 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 12 February 2013 - 03:03 PM

I have no idea, that parameter is passed to youtube so the embed is different.

 

I didnt know you could even embed a pdf