Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Does LaunchPage Kill Google Analytics?

google analytics tracking launchpage

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 teobishop

teobishop

    Newbie

  • Members

  • 6 posts
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 03:53 PM

I've loaded the plugin "launchpad" LaunchPage onto a new site I'm working on, and I'm running into a problem with Google Analytics.

 

The launchpad LaunchPage looks fine, and functions well from a design standpoint, but Google isn't able to find my tracking code. I've entered it into the Pagelines "Site Options" page, just as I have for all of my other sites running Pagelines. But, Google can't find the code.

 

I even added a separate Google Analytics plugin to see if I could circumvent whatever the problem was in Pagelines, but Google still can't track the site.

 

Is anyone having a similar problem?

 

Teo



#2 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 04:22 PM

Which launchpad plugin are you referring to?



#3 teobishop

teobishop

    Newbie

  • Members

  • 6 posts
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 04:54 PM

Oops.

 

I had a slip of the key.

 

LaunchPage. I'm using it on the standard Pagelines Framework.



#4 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:20 PM

I activated the plugin on a page, and added a test comment to simulate the analytics code...

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

You can see here in the source for that page that it is correctly placed right before the end of the head.

Please Login or Register to see this Hidden Content



#5 teobishop

teobishop

    Newbie

  • Members

  • 6 posts
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:29 PM

I've placed the code there. Google still delivers the message, "Tracking Not Installed."



#6 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:33 PM

But in the source of your page, is the code there?

 

Can you provide a url to that page please?



#7 teobishop

teobishop

    Newbie

  • Members

  • 6 posts
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:35 PM

Yes, the code is there. That's the strange part. Perhaps it's a Google problem? (Checking to see if I have everything verified on that end.)

 

The page is

Please Login or Register to see this Hidden Content

.



#8 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:38 PM

Maybe because you have the code twice in the page?

 

Please Login or Register to see this Hidden Content



#9 teobishop

teobishop

    Newbie

  • Members

  • 6 posts
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:44 PM

Made the change. It's only up in the header now, and the Property ID also shows up one of the Wordpress SEO fields (which is how I have it configured on other sites).

 

Still no recognition.



#10 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:49 PM

Well, I dont know what to suggest other than google support, the code is there we can both see it ;)



#11 teobishop

teobishop

    Newbie

  • Members

  • 6 posts
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:51 PM

Exactly.

 

Here's a strange thing: I just checked the actual analytics data, and it's reading. I'm tracking. The admin page shows that I'm not connected, but I'm tracking!

 

Google = Confused

 

So sorry for taking up your time. I appreciate you helping me sort through this.



#12 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 05:52 PM

No problem :)







Also tagged with one or more of these keywords: google analytics, tracking, launchpage