Jump to content


Photo
- - - - -

Issues Upgrading from PL 2.1.6 to 2.3.8 (running WP V3.4)

upgrade


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 12:09 AM

I have been battling this upgrade for 2 hours. Each time I attempt to do it, Pagelines breaks. Rather the default theme breaks. It appears as if the new theme uploads. Then the upgrader deletes the old theme.... and the world comes crashing down.

 

I am trying to update the framework prior to upgrading WP to the latest release.

 

Any and all suggestions for resoloution will be appreciated.

 

:zoro:

 

The site is restored to the old version @

Please Login or Register to see this Hidden Content

Attached Files



#2 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 12:14 AM

Looks like you have some funky file permissions on the 'pagelines' folder and it cant delete it to upgrade.



#3 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 12:39 AM

Why are you still awake? What should they be? I'll check in the AM.

 

Cheers Simon!



#4 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 12:41 AM

Well wordpress needs to delete that folder, depending on the user that PHP is running, you need to make sure that user can read/write/delete that folder.



#5 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 12:32 PM

Hey @Simon_P: I just checked the directory permissions. They are set to "775". I believe that is indeed correct. I have tried to upgrade 3 times and continually get the same error. Can I upload the upgrade via FTP?



#6 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 07:35 PM

Hey @Danny, @Rob, @Jenny, @Catrina... Any feedback for me on this issue? I am stuck  :zoro:



#7 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 07:55 PM

Upgrade manually via FTP



#8 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 08:07 PM

Sounds like a plan... And where do I download the latest version of the PL Framework? I looked... but could find nothing.

 

Here's how I think I should approach it:

  1. Backup ... backup ..... backup...
  2. Delete the current theme Framework & Folder (not the Base Theme)
  3. Go into WP and upload the new version (ZIP)
  4. Activate it
  5. I am using Base for my customizations

 

Is this a logical approach?



#9 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 10:40 PM

No.

 

Download from LAunchPad members area.

Extract zip 

using FTP got to themes folder.

delete old pagelines folder.

upload the folder you extracted.



#10 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 11:01 PM

Badda Bing! That's basically what I said... well at least it's what I meant.

Thanks Simon. Isn't there a pub calling your name somewhere?

I'll get on it in the morning, and report back. Hopefully this and another PL upgrade will be behind me by Friday.

:zoro:

#11 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 11:38 PM

2.4 is coming soon lol, check the announcements forum hahaha



#12 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 16 January 2013 - 11:40 PM

Just in time!



#13 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 17 January 2013 - 01:26 PM

@Simon_P & @Rob: You guys are just too funny (NOT!)



#14 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 17 January 2013 - 04:10 PM

Okay Guys (@Simon_P & @ Rob): I followed Simon's instructions and have upgraded to the lates version of PL (for now!).

 

I have an issue I cannot seem to resolve with my Features panel. No matter what I do, I only get a blank slider. I looked at the source code and I can see things cycling... But no images: 

Please Login or Register to see this Hidden Content

I also looked at the individual features within the set and the images are there.

 

Here are my setting for the features on the pages: 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Any ideas? 

 

:zoro:



#15 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 18 January 2013 - 01:44 PM

@James B @ Danny: You guys have been up for a while. Any insight into my upgrade issue?



#16 WebWerx

WebWerx

    Advocate

  • Members
  • 546 posts
  • LocationCanada
  • Framework Version:2.2
  • Country: Country Flag

Posted 22 January 2013 - 03:00 PM   Best Answer

Solved here: 

Please Login or Register to see this Hidden Content







Also tagged with one or more of these keywords: upgrade