Jump to content


Photo
- - - - -

Overflow of content in a ContentBox


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 VJG

VJG

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • LocationHyderabad, India
  • Framework Version:2.3.8
  • Country: Country Flag

Posted 09 January 2013 - 06:30 PM

Hi, 

How do you ensure that the content placed inside a ContentBox will not overflow outside the defined ContentBox area when you resize the page?

Attached images for desired layout and layout on window resize. 

Each of the grey boxes is a ContentBox. 

Thanks much.

Vj

Attached Files



#2 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts
  • LocationCalifornia
  • Country: Country Flag

Posted 09 January 2013 - 06:58 PM

Can you please post a link to your site?



#3 VJG

VJG

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • LocationHyderabad, India
  • Framework Version:2.3.8
  • Country: Country Flag

Posted 10 January 2013 - 05:34 AM

Please Login or Register to see this Hidden Content



#4 James B

James B

    Advocate

  • Moderators
  • 5126 posts
  • LocationSurrey - UK
  • Country: Country Flag

Posted 10 January 2013 - 05:53 AM

If you've set the fonts using css and a static font size (12pt etc) then they will remain at that size when on a responsive layout which could push them out of the frame. I think you'd be better to use em or percentages for the font sizes.



#5 VJG

VJG

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • LocationHyderabad, India
  • Framework Version:2.3.8
  • Country: Country Flag

Posted 10 January 2013 - 05:50 PM

I haven't hard coded font sizes in CSS for the text in the ContentBox on the top. However, the content from the top box is overflowing.

I have hard coded icon sizes that appear in the lower ContentBox. 

Any suggestions?



#6 James B

James B

    Advocate

  • Moderators
  • 5126 posts
  • LocationSurrey - UK
  • Country: Country Flag

Posted 11 January 2013 - 01:47 AM

Have you manually set the height of the widget using css?

 

Try applying your css to the below id and class instead of your custom class, see if that makes a difference, its slightly higher up in the hierarchy.

Please Login or Register to see this Hidden Content



#7 VJG

VJG

    Newbie

  • Members
  • 7 posts
  • LocationHyderabad, India
  • Framework Version:2.3.8
  • Country: Country Flag

Posted 11 January 2013 - 05:15 AM

Hi James, that did not work.

Any ideas?



#8 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15215 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 11 January 2013 - 08:44 AM

Hi,

 

I am certain this issue is related to your custom CSS/HTML used in the ContentBox. Also, why not simply use a text widget instead of cloning a ContentBox several times.

 

I recommend you review your HTML/CSS, as I used a simply text widget and a ContentBox and I had no issue resizing my content, which never overflowed.