Jump to content


Photo
- - - - -
Open

Feature Slider Hesitates / Wrong Size On Load



Best Answer Simon_P , 28 November 2012 - 07:42 PM

Go to the features setting, set the height to 285 where it says static height

Go to the full post


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 CNVI

CNVI

    Member

  • Members


  • 27 posts
  • Framework Version:DMS2
  • Country: Country Flag

Posted 25 November 2012 - 06:50 PM

We are moving LinksManager.com to Pagelines on Wordpress. So far so good but the features slider hesitates on load and the size isnt correct. After a few seconds of hesitation, it correctly sizes. Looks kinda awkward. Do I have a setting missing somewhere? It's happening in all browsers. You can see a screen shot of the wrong size/hesitation here:

Please Login or Register to see this Hidden Content



You can recreate it by visiting

Please Login or Register to see this Hidden Content

(work in progress please excuse any unsightlyness - still learning).

Any suggestions for how to fix this problem?

Joel

#2 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 25 November 2012 - 07:47 PM

Joel, are all the images the exact same size? Usually hesitancy is caused by the Framework trying to scale or resize the images to fit. If your images don't need sizing, it helps.

Additionally, making sure that the image link is in the Background, not the Media area of the Feature setting is important.

#3 CNVI

CNVI

    Member

  • Members


  • 27 posts
  • Framework Version:DMS2
  • Country: Country Flag

Posted 25 November 2012 - 08:24 PM

The images are exactly the same size 640x255. I got this size by opening up the browser window 100% (after making final decision on layout via pagelines>drag&drop).

Please Login or Register to see this Hidden Content

so got around it by simply uploading the image via the background image link as you noted above. Thought that would work and it does - but the hesitating on load is unprofessional looking. Is it because there is a setting somewhere else that needs to be set to indicate the exact size of the features window?

#4 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 25 November 2012 - 11:21 PM

Honestly Joel, I'm not seeing much hesitancy at all, if any. This could be your computer. We don't build in any latency or hesitancy into the transition that I know about. I'll surely ask our developers.

Just to eliminate that possibility, clear your browser cache and check the site in all your browsers and a few devices (if you have them). I'll attend to the other issue ass soon as possible.

#5 CNVI

CNVI

    Member

  • Members


  • 27 posts
  • Framework Version:DMS2
  • Country: Country Flag

Posted 28 November 2012 - 06:28 PM

This case still unresolved. 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

The problem is being reported as you can see by the screenshot from a designer in Europe.  It's not related to a specific computer or browser type the problem is occuring in all browsers which leads me to believe I have a setting wrong.  I dont think its a pagelines bug I think its a user error.  Therefore please tell me which settings to check and where those settings are. 

 

thanks again for your help.



#6 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 28 November 2012 - 07:42 PM   Best Answer

Go to the features setting, set the height to 285 where it says static height


  • CNVI likes this

#7 CNVI

CNVI

    Member

  • Members


  • 27 posts
  • Framework Version:DMS2
  • Country: Country Flag

Posted 28 November 2012 - 07:52 PM

thank you so much!!!  I think that fixed it.     =)



#8 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 28 November 2012 - 07:53 PM

Please click the mark solved button ;)



#9 suerama

suerama

    Advocate

  • Members

  • 253 posts

Posted 12 March 2013 - 01:59 PM

Hey Simon,

I'm having a similar problem with several feature sliders that resize. My question is how did you figure which height would solve the problem?  I've tried several methods but none of them work.