Jump to content


Photo
Open

Issue With Facebook Like Button



  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 mikemarsian

mikemarsian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Country: Country Flag

Posted 20 November 2012 - 08:22 AM

Hi, I have an issue with the like button - see screenshot: http://www.diigo.com...be4/n5w2?size=o
Any plugin I tried has the same problem, so my guess is that it's something to do with the framework.

Interestingly enough, Pageline's ShareBar doesn't have this problem - so I could use it, but it only shows on the bottom of the articles.

So I would appreciate any help wich would either allow me to show ShareBar buttons before and after the posts, OR fix the above issue.

My website is http://innovationimitation.com/

Thanx,
Mike

#2 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16289 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 20 November 2012 - 09:13 AM

Hi,

If you're having an issue with a plugin, you're best first contacting the author of the plugin for assistance.

The PageLines Sharebar can be placed in the Meta Area via the Settings: PageLines > Site Options > Blog & Posts > Sharebar Social Sharing Buttons and check the "Add Shares Under Metabar".

http://d.pr/i/2TFu

#3 vergilst

vergilst

    Advanced Member

  • Members
  • 33 posts
  • Framework Version:latest
  • Country: Country Flag

Posted 23 November 2012 - 11:21 AM

I have the same issue, but in Firefox only, Chrome shows it up as intended.
Enabled is the PageLines Sharebar, no third party sharing plugins.

#4 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16289 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 23 November 2012 - 01:34 PM

@vergist - can you create a new topic please, as the two are not related. The OP issue was related to a third party plugin.

#5 mikemarsian

mikemarsian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Country: Country Flag

Posted 24 November 2012 - 05:18 PM

I'm sure it's the same issue, pls leave it here.

#6 mikemarsian

mikemarsian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Country: Country Flag

Posted 24 November 2012 - 05:30 PM

Hi Danny,
I don't see any setting in the Blog & posts page, that allows the placement of the ShareBar before the post. Could you pls point it to me exactly?

Here's what I see:
http://www.diigo.com...be4/r1ew?size=o

#7 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 25 November 2012 - 12:04 PM

Please go to Dashboard > PageLines > Site Options and click on the Blog And Posts tab.

Scroll down till you see Sharebar Social Sharing Buttons

At the very bottom of the checkbox options, you'll see the option needed. Please refer to the image attached.

Attached Files



#8 mikemarsian

mikemarsian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Country: Country Flag

Posted 26 November 2012 - 12:35 PM

Rob,
the only options I see are the social networks (facebook, twitter, etc). See screenshot: http://www.diigo.com...be4/69np?size=o
I can't open your attached file, it says I don't have permissions.

#9 vergilst

vergilst

    Advanced Member

  • Members
  • 33 posts
  • Framework Version:latest
  • Country: Country Flag

Posted 26 November 2012 - 03:20 PM

@mikemarsian.
The problem seems to be related with the 'Adblock Plus' plugin in Firefox. I tried your site in Firefox with Adblock Plus enabled, and there was no 'Facebook Like' button present. When I disabled the plugin, it shows up OK. And no such problem with the same plugin for Chrome(?!).

#10 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts
  • LocationCalifornia
  • Country: Country Flag

Posted 26 November 2012 - 05:27 PM

Regarding vergilst's post above, the site visitor might have to disable Adblock in order for the Like button to work properly. Adblock is enabled automatically on all sites, but it can be turned off for a specific site if needed.

#11 mikemarsian

mikemarsian

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Country: Country Flag

Posted 04 December 2012 - 09:53 AM

Catrina, verglist - Thank you for you replies.

 

I have disabled adblock on Chrome, and the problem still happens - the 'like' button (that appears before the post) when hovered on, displays a broken post dialogue.

 

And I still have no idea how to place the ShareBar before the post as well as after it.

 

The whole issue is pretty demotivating.

 

- Mike



#12 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16289 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 04 December 2012 - 11:17 AM

Hi,


The issue is you're using the Lite Version of PageLines Framework, which doesn't include the option add the Social icons above the post content, only below it.

 

Therefore, you're using a plugin to add these icons between your post title and post content, if you're experiencing an issue with a plugin, you will need to contact the plugin author.