Jump to content


Photo
- - - - -

Feature Slider Height

feature slider

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 iamandyogden

iamandyogden

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • LocationUK
  • Framework Version:2.3
  • Country: Country Flag

Posted 12 November 2012 - 08:54 PM

I would like to use the feature slider to display a full size photo, however whilst trying to find the best way to do this I've come across a problem.

The problem is that the Feature Slider initially displays with a very narrow image, then refreshes to display the larger image. This also happens with the default-features set.

Please Login or Register to see this Hidden Content



As I understand it there are two options to change the height, fixed isn't suitable as I want the page to be responsive. That just leaves aspect ratio, which works exactly how I want it to once the height adjustment is applied.

As per a similar thread, I've removed all custom CSS and disabled all the plugins to no effect.


I would just like the page to open with the slider set at the correct height straight away

Can anyone suggest how this could be done?


Thanks
Andy

#2 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 12 November 2012 - 10:40 PM

Andy,

One way might be to use one of our other products like Twinshot, which is more acutely designed for video.

What video code did you use for the slide's video? By chance was it an iframe?

#3 James B

James B

    Advocate

  • Members

  • 5126 posts
  • LocationSurrey - UK
  • Country: Country Flag

Posted 12 November 2012 - 10:48 PM

Hi Andy

Could you check the site wide defaults for the features in Pagelines>Page Options>Site Defaults and check to see if the height settings are the same as what you put into the page meta (or visa versa). I'm wondering if the css is loading for the sitewide first and then correcting to the page meta. If so set both to the same and this should correct.

#4 iamandyogden

iamandyogden

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • LocationUK
  • Framework Version:2.3
  • Country: Country Flag

Posted 13 November 2012 - 08:37 AM

Hi James

The site defaults and page settings for the Feature Slider are both left as '---SELECT---'.

My intention was to set the aspect option to 1.5 to show the full size photo, however as this happens with the default options I decided to leave this out at this stage to save added complications.


Thanks
Andy

Attached Files



#5 iamandyogden

iamandyogden

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • LocationUK
  • Framework Version:2.3
  • Country: Country Flag

Posted 13 November 2012 - 08:38 AM

Hi Rob

I'm not using video at all, this is just the Feature Slider inserted as part of one of the Template page layouts

Andy

#6 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 17618 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 13 November 2012 - 08:57 AM

Hi Andy,

I see the issue you're talking about. I will add this to my report and see if there is anything that can be done about this.
  • iamandyogden likes this

#7 iamandyogden

iamandyogden

    Member

  • Members
  • 19 posts
  • LocationUK
  • Framework Version:2.3
  • Country: Country Flag

Posted 21 December 2012 - 02:07 PM

Any news on this please Danny?



#8 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 21 December 2012 - 10:34 PM

Andy sometimes aspect ratio can cause difficulties if the different images are not all of identical size.  My suggestion is to

  1. Ensure all images are of exactly the same dimensions
  2. Alternatively, resize manually with your graphics editor
  3. Then use Static image size and set the specific height.

This works for me every time.







Also tagged with one or more of these keywords: feature slider