Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0

Drop-Down Menu

Question

Posted · Report post

Added drop-down menus for the main Nav. When a drop-down enabled menu is selected it changes to a light gray. All sub-menu items are washed out. Is there a way to disable the light gray or change the font so that it doesn't get all washed out?

Example:

http://www.uscda.us/...on-youth-corps/

The above URL has "Related Organizations" selected in the Main Nav menu, not only is Related Organizations washed out, but if it is selected all sub-menu items are washed out.

Also, most of the time, when you roll over the main topic in the menu to have it expand the sub-topics will disappear as you try to move your mouse to them. It appears to happen in Chrome.

Thanks in advance,

-gw

Share this post


Link to post
Share on other sites

13 answers to this question

Posted · Report post

Hi,

You're using an out dated version of iBlogPro 5, please update to the latest version and this should resolve your issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks, that fixed part of the problem. Still has the main menu item washed out when selected (sub-menu items are OK now) and still doesn't work very well when you try to roll-over the sub-menu items in Chrome, they disappear. Same problem in Firefox. Washed out in I.E., but since the iBlog update it's made my content area and menus BLUE. HELP.

The blue thing happened to my other site in I.E. as well. A bug in the theme? It's a gradient blue. I can't find where to change this in the theme?

Help!? It makes the content difficult to impossible to read...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Fixed. Had to move up to the latest Framework. Now I have to see if that broke anything. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Be really nice if the top-level menu (of a drop down option) wasn't light gray and wash it out. :) Looks bad. Other than that, the issues I was having are fixed after a brief panic mode. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi,

Have you created your own custom menu or is your navigation menu populated by pages you have created ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

It's the 'Standard Nav Bar' off pages that are created in WP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Do you need further assistance with anything else?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can you create your own custom Menu and see if this resolves your issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I discovered this topic after creating my own for the same issue. I, too, am experiencing the "washed-out* primary menu after implementing the selection for a drop down navigation. I created a custom menu for testing but this did not resolve the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for trying that. I hadn't got the chance to work with the custom menu. I know there's a new framework version out, but haven't had a chance to backup and do an install to see if that helps anything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

If you go to Dashboard > PageLines > Site Options > NavBar, you can change the color to one of five options.

The two tone effect is intended to give your menu a 3-D effect. Using Firebug (www.getfirebug.com) you can change the color codes, written in RGBA. CSS will allow you to edit the numeric values, thus changing the base color scheme you selected to something different, with or without the button effect. If the upper and lower sections are the same numbers exactly, the menu will have one solid color, provided you change the opacity as well.

I'd recommend you check out http://www.w3schools.com/css/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yeah, changing the options under NavBar and Fixed NavBar Theme didn't change the issue or the color.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

First, please add the following code to Dashboard > PageLines > Site Options > Custom Code > CSS Rules.


#page .main_nav li a:active {

    background-color: #000000;

    box-shadow: 0 0 5px #000000 inset;

}

#page .main_nav li a:hover {

    background-color: #000000;

    box-shadow: 0 0 5px #666666 inset;

}

#page .main_nav .current-menu-item a, #page .main_nav .current_page_item a {

    background-color: #000000;

    box-shadow: 0 0 5px #666666 inset;

}

Change #000000 to the color you desire. That color is black. Visit Colorpicker to find color codes.

Please use Firebug to identify the elements of your menu (there are several) and its sandbox to test color changes. You'll find it quite easy to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites