Jump to content


Photo
- - - - -

Quickslider not working with Content...

Quickslider Content Overrides

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 amyhoney

amyhoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 16 September 2012 - 07:55 AM

On my Home page, I'm trying to place a Quickslider underneath the navigation bar. Under that should be a Carousel, then Boxes, then Content. However, when I have both the Quickslider AND the Content boxes active under Active Sections in the content area of the template setup, only one appears on the site.

If I hide the Content button section, then the Quickslider appears. but once I activate the Content button again, the Quickslider disappears. I'm anxious because this bug compromises the entire REASON I purchased this software: because I'm incredibly picky and want my site to look how I want.

Is it impossible to have both the Quickslider and Content active under Active Sections? Why? Is there any CSS I can enter to override this function?

My site is www.amyhoney.com.

#2 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15084 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 16 September 2012 - 11:20 AM

Hi Amy,

I have just this moment added both a Quick Slider and a ContentBox to a test site -

Please Login or Register to see this Hidden Content



Therefore, can you disable all non-PageLines plugins and see if this resolves the issue.

#3 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 September 2012 - 01:58 PM

Please Login or Register to see this Hidden Content


Please Login or Register to see this Hidden Content


Please Login or Register to see this Hidden Content


Please Login or Register to see this Hidden Content

<= finished page

#4 amyhoney

amyhoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 16 September 2012 - 04:44 PM

I appreciate that you've showed me the test sites, but I don't need to see how it looks; I know how I want it to look.

What I would like is an answer to WHY my Content subbox isn't showing up where the word "HOME" is.
And yes, I have done everything you showed already. If it had worked, I wouldn't be here.

These are my plugins: Akismet, Blogger Importer, Jetpack, Post Types Order, and Tweet Blender. I'm not going to disable them.
Why should I? That's not fair that I should be forced to disable some of the things I need just to get a stupid content box.

#5 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 September 2012 - 04:51 PM

I was only trying to help, if it offended you im truely sorry and i'll go back to my Sunday nothingness.

as an aside, your content IS inside the content area its showing asdfasd if you want the carousel etc to be in there too, then add them into the content area and not the standard template area.

#6 amyhoney

amyhoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 16 September 2012 - 05:03 PM

I'm not offended. I just feel like I'm getting the same answers that aren't working.

I was only trying to help, if it offended you im truely sorry and i'll go back to my Sunday nothingness.

as an aside, your content IS inside the content area its showing asdfasd if you want the carousel etc to be in there too, then add them into the content area and not the standard template area.


I DID do that. I did everything.
And I don't want to Carousel in the Content area, I want a recent blog post in the content area, so that when users visit the site, they can just scroll down to see a new post, and not go thru the hassle of clicking 'blog,' etc.

#7 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 16 September 2012 - 05:05 PM

Ok i see, so you want what the last recent post? A group of posts etc on that page?

There is a plugin called special recent posts that provides a shortcode to throw into the page content area that can do what you want.

#8 amyhoney

amyhoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 16 September 2012 - 05:17 PM

Yes, I want the last recent post to be visible in the Content area.
I tried that plugin, but it doesn't seem to work and I don't know why.

At this point I'm ready to throw my hands up. I've don everything, was up until the crack of dawn trying to figure it out, and I can't. I frustrated and angry that even though I dropped $100 for a program thats supposed to let me get what I want, it won't.

Also, why isn't my Quickslider showing when I make the Content area visible??
I don't want one or the other, I want both.

#9 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 16 September 2012 - 08:07 PM

Hi.

Understanding your frustration, but you must understand that deactivating plugins is a temporary condition we use for testing and respectfully, we need you to help us to help you.

Now if you've created a static homepage, even if you're adding Content to the template, the fact that it's called "home" will not yield recent posts on that page. If it's not a custom page, but just the default, then adding the Quickslider to the template won't necessarily show the slides. You still need to have the settings correct.

So, I'll give you instructions for both.

For a custom homepage, go to the page in question in edit mode and scroll to the PageLines Meta Settings. Click the tab found there for Quickslider. Please make sure each setting is properly set including transitions, selections, etc. Save your setting and save the page. Your slider is actually showing up on the page. It appears as the elongated shaded oval at the top, under the nav, just where you want it. However, it also appears not to be displaying the slides probably because its been set to an incorrect source or some other setting is wrong.

For a default homepage, you'd go to Dashboard > PageLines > Page Options and select Default. Click on the Quickslider tab. Set things up there. Here's a guide. Most people never read this stuff, but it's there to help

Please Login or Register to see this Hidden Content



As for Special Recent Posts, I know it works, provided the proper shortcode is set up and this takes some time. It takes more than the 12 minutes between when Simon suggested it and when you replied saying it doesn't work. Special Recent Posts does not work on default homepages, only on static pages manually created.

Here's an example of how a properly set SRP shortcode looks.

Please Login or Register to see this Hidden Content


You'd need to patiently read the instructions here:

Please Login or Register to see this Hidden Content

with particular emphasis on the very bottom of that page and the $args provided above. You'll see from my example and those $args that they correspond and produce results such as you'll see at

Please Login or Register to see this Hidden Content



The shortcode is placed in the edit field of your page, if it's a custom page.

Thanks for your patience and cooperation as we work to resolve your issue with you.

#10 amyhoney

amyhoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 16 September 2012 - 09:50 PM

With all due respect (and I'm truly not trying to come off as rude here) but I'm not new at this. Before I even purchased Pagelines, I spent an entire evening learning about it so that when I used it, I wouldn't go in blind. I came to the forums as a last resort, after two days of searching and searching and finding no solution. So if you're wondering why it only took me 12 minutes to say Special Posts didn't work, it's because I tried it already (and that meas I read the instructions and installed it) and it didn't work.

I've very tech savvy and I learn quickly. I didn't just give up the first time and complain that it didn't work. I've tried everything. I disabled plugins, added the SRP shortcode, changed page templates from Default to Custom and back.
And it still doesn't work.

And truthfully, I ready to cry because it doesn't seem like anyone understands that.
What am I supposed to do? What am I doing wrong?

I'm ready to just give up and get my money back :(

#11 amyhoney

amyhoney

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 16 September 2012 - 10:20 PM

Since I basically imported all the posts from the old blogger blog I was using, should I just delete everything and start over?

#12 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15084 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 17 September 2012 - 08:59 AM

Hi Amy,

Special Recent Posts does work otherwise we wouldn't recommend it to you. Therefore, can you provide screenshots of the following please:
  • where you added the Special Recent Posts shortcode
  • A screenshot of the Page Template and Content Area sections that are active pleae (this is under Drag and Drop - take a screenshot of the Page Template Sections and the Content Area active sections. Both these areas are part of the same template.
Along with any other screenshots that may assist us. Also, I don't believe there is any need to remove your imported Blogger posts.





Also tagged with one or more of these keywords: Quickslider, Content, Overrides