Jump to content


Photo
- - - - -

Bootstrap Modal Not Working


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

#1 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 21 August 2012 - 09:01 PM

Hi. Bootstrap modal doesn't seem to work. I inserted this code in the widget area: [pl_modal title="Title" type="btn" colortype="info" label="Appointment Request Form"]http://speedingrabbit.com/confidentialcare/wp-admin/admin.php?page=wpcf7[/pl_modal] And it seems the actual form doesn't 'pop' out. What is wrong with it? Please check appointment request button to see what I'm talking about.

#2 James B

James B

    Advocate

  • Members

  • 5126 posts

Posted 21 August 2012 - 10:19 PM

Hi there, From looking at your page in firebug, it looks as if the button has been directly linked to the contact page. In order to get the content to pop out in the modal you'll have to put the shortcode from the contact form, directly within the shortcode for the modal. The contact form on your site seems to be set up within a text widget, you won't be able to place a widget within the modal so you'll need to create a form using something like 'contact form 7' or via the new Pagelines bootsrap options (

Please Login or Register to see this Hidden Content

). [pl_modal title="Title" type="btn" colortype="info" label="Appointment Request Form!"] [contact-form1] (use the shortcode for the contact form you've created etc) [/pl_modal] I hope this helps :)

#3 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 22 August 2012 - 10:06 PM

Hey. Ok. So I did the above. Please see. It's still not working!

#4 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 17533 posts

Posted 24 August 2012 - 11:48 AM

Hi, So I can try to recreate this, which contact form plugin are you using ?

#5 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 24 August 2012 - 09:17 PM

I am using contact form 7. But the modal doesn't work even when I put just plaine text. the transparent black overlay remains across the entire screen, the modal part doesn't stand out.

#6 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 17533 posts

Posted 26 August 2012 - 11:39 AM

Hi,

I have just installed Contact Form 7 and added the shortcode to the Modal shortcode. When I click the button, the form is displayed correctly in the modal window.

Here is the code I used.

Please Login or Register to see this Hidden Content


Please Login or Register to see this Hidden Content



#7 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 27 August 2012 - 11:40 PM

Have you put it in a widget. mine is in a widget. I did exactly what i did and the only plugin active is the contact form widget. I don't understand what's going on!

#8 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 28 August 2012 - 03:23 AM

what you did *

#9 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 17533 posts

Posted 28 August 2012 - 07:12 AM

Hi, I just added the code above into a text widget and it worked. Are you changing the ID to the ID of your contact form ? If that still doesn't work, try disabling all non-PageLines plugins and see if this resolves your issue.

#10 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 29 August 2012 - 03:00 PM

Hey Danny. I don't know what's going on! yes. I have my own id for the contact form. the only plugin that is activated is contact form 7. Not one single other plugin is activated! ah. I wish we could find the solution!

#11 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 29 August 2012 - 04:42 PM

Ok. So I changed .modal-backdrop { position: fixed} to .modal-backdrop { position: relative} And it worked!! If anyone has the same problem this is your solution!

#12 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts

Posted 29 August 2012 - 07:10 PM

Awesome. Thanks for posting the solution.

#13 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 30 August 2012 - 06:11 PM

:)

#14 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts

Posted 30 August 2012 - 06:33 PM

Leaving this open and hoping someone else will find this useful :)

#15 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 01 September 2012 - 03:37 PM

Yup! Thanks. I think they will. Such an odd little glitch.

#16 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 17533 posts

Posted 02 September 2012 - 09:59 AM

Hi, I never had to do change the code like you mentioned. However, did your contact form have quite a few fields ? As when I tested, I had only: Name Email Comment

#17 gayatriom

gayatriom

    Advocate

  • Members

  • 559 posts

Posted 04 September 2012 - 01:15 PM

Hey Danny. No. It only has the default fields. It's really odd. Maybe it was just a random glitch? I thought I'd share the solution in case someone else had the problem. All works well now.

#18 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts

Posted 04 September 2012 - 09:22 PM

Great. Thanks so much for sharing with the community!