Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0

Sidebar position and appearance issues

Question

Posted · Report post

Hi there, I'm currently building my second Pagelines website. I'm used to develop websites on a locally simulated server, which I've done now as well. No problems on the local environment but with tranfering over all data and setting up Pagelines online appearance and positioning problems occur. What is the problem? I'm using the double right side sidebar layout. The primary sidebar doesn't show any widgets, the secondary sidebar shows up under the content area (blog posts) that go over the full width. Changing default setup for the layout doens't help. I can't find where the issue is caused. What have I done? First I did setup WordPress (3.4) and installed Pagelines Framework (2.2.1), after that I used Pagelines Import Settings to copy my locally developed style to the online environment. Lastly I've imported all WordPress database tables except for the wp-options table. Anyone tips where to edit to solve this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Posted · Report post

Perhaps, but make sure you have a backup of everything to be safe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Upgrading or changing can result in a re-order of widgets. They're not gone.. just out of proper order. Sidebar widgets simply have to be moved (by sliding) up and down to their proper order. Once set, they'll remain where they belong. You didn't do anything wrong. This is a common problem. See this post for the resolutions. http://www.pagelines.com/forum/discussion/20093/2.2-known-issuesfixes#Item_50

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi guys (I hope staff reads with us),

Back in June I tried (and uploaded) a locally developed website to an live enviroment. It brought me issues with showing the sidebars (double, right hand side). Think I tried for at least 10 times... Since months I found back energy to re-build the website www.stroatkjals.nl. Unfortunately eventually I land on the same issue. Can anyone check this website to see what happens?

When I look at settings and input, everything seems to be in line with what I've developed locally. See what I want to achieve (and have running locally) in the screenshot image here: http://www.stroatkjals.nl/screenshot.png.

Geert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks @rangelone for your suggestion, but if you have a look at the website I created www.stroatkjals.nl you can see the blogposts go over the full width (which I didn't configured) and the primary and secondary sidebar have been pushed down to the row below. They should come up as two right hand side columns. Where to set/edit this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Are the widgets all in the desired sidebars? At present, Sidebar 1 is empty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@rangelone It looks empty, but there are 2 active widgets in the CMS... Frustatingly enough I can't find out why this happens. Secondly the fact the content area is going full width is something I cannot declare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

On the page, you don't have the sidebar hidden do you?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nope. Looks like re-installing from scratch is the best route, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites