Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0

Resolved post clips size

Question

Posted · Report post

post clip image is served in full size. i am talking about magazine mode. how to change that? it does slow down my page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

40 answers to this question

Posted · Report post

thank you @simon , can you give me example of filter with 200 x 200 px thumb? I still think you r wrong. There is an option "Number of Full Width Posts" in panel, and only the number you select there should be full size. Don t argue with me, use your intelligence instead and you will find out why am I right. I am very disappointed that you are are not open for suggestions to improve the system. I never siad it is broken, i m just trying to explain you that it is not optimized enough and slows down page loading. Give me one reason why should framework load full size images and resize them down by css code afterwards? Don t be ridiculous, just admit i am right.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@Danny thank you for adding it, but what does it actually mean, when it is going to be fixed? @Simon idea is good for detailed blog page, but not for main page (archive) where you have to list 6 or more posts, they are beeing resized donw by css anyway, so it does make no sense to serve them big. just make page loading slow. Google don t like it, when i analyze my website here https://developers.google.com/pagespeed/ the first thing they say is SERVE SCALED IMAGE If you have diferent idea, could you please be so kind to provide me a hack so i can call thumb on archive page? thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi jankowalski, I'm having the same difficulty that you had, I want to customize the size of thumbs in my blog.

Where do you paste the code below?

add_filter( 'post_thumbnail_size', 'my_post_image_size' ); function my_post_image_size( $size ) {

if ( is_single() )

return $size;

else

return 'medium';}

I put it on Custom Code under Site Options but no with no changes in my thumbs. Here my website: http://marcelotavares.net/

Thanks,

Marcelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

you have to put it info function.php in your child theme folder

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks Jankowalski, now it seems to work with the medium size dimension set on Wordpress Media Settings page!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Not sure what you mean, when the images are set to 'top' they are full size, not scaled. If you can post a link it might be helpful.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thank you, this is promising after all those unnecesary mails. Sorry, I m not familiar with filters, so where can i learn about it? I d like to set thumb size 200 x 300 px for magazine mode. greatings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The topic was marked as resolved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@simon on single blog page, i set the "Feature Post Excerpt Mode" option "On Top" under "Blog and Post" so image apears above the title. on single post page it is necessary so it apear big on archive page i wish to have 6 thumbnails instead of 6 resized by css fullsize pictures, in my last post i explained why. hope you get the idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

no sign from @simon ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i explained 5 times what i want to do, and i didn t get a solution for 9 days now.. this is a bug in platform framework, and instead of giving tips, i would expect to have this problem fixed by developers! am i wright?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

why is it that every time i look for help in the pagelines forum i find myself reading these absolutely awkward threads. people are asking for help and pagelines support just boasts of arrogance, unwillingness to understand their customers and incompetence. i like the pagelines framework, but most of the support people are just doing an awfully bad job at helping people and a GREAT job at making help-seekers feel like fools. this forum is the nightmare of any manager who takes customer service seriously. it is also the nightmare of any paying customer (and we pay A LOT!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@skyrocket Thank you for taking the time to leave a comment. I do understand what you mean. What jankowalski was asking is not a standard feature of PageLines Framework but I did work with him via PM and reached out to one of our developers for assistance. The code you see above was the solution to his issue. I wanted to make sure he received the proper solution and didn't want to just leave him hanging. Hope that helps clear up this thread a little bit. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I have the same feeling, This support on this forum is just horrible. In so many topics I had to explain to 3 diferent persons the same thing, and every next guy from customer service don t even read the conversation from before, or read but have troubles in understanding.. HORIBLE this topic at least was solved, but i have so many topics on this forum that i didn t get an aswer for simple requests...;(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks for your follow-up @jankowalski - I have forwarded this topic to my supervisor so she can take a look.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

I'm not an experienced enough coder to give you pointers about how to 6 thumbnails display specifically in the archive page. By "6 resized by css fullsize pictures" are you referring to just regular images added inside the post and resized rather than uploaded as featured images (this sounds like a do-able workaround)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

The only reason this thread was helpful for me was because JANKOWASLKI posted the solution (which is not his responsibility). But I'm actually not just referring to this thread. Here's another attempt of JANKOWALSKI to find an answer to his question and I find RANGELONE's attitude unbelievably rude and plain ridiculous. I had a flashback from kindergarten when i read this: http://www.pagelines.com/forum/discussion/18823/clip-image-size#Item_6 Why do you keep asking for URLs? Registered users already proved that they bought pagelines and in most cases it just seems like you guys are trying to push an answer away and hope the user doesn't respond back. @simple_mama: Thanks for your positive response!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Asking for a URL has absolutely nothing to do with looking to see who owns what. We ask for the url as a lot of 1st time developers start with installing 45 plugins that do the same thing, 15 cache plugins and THEN start developing stuff by editing the main css files. Looking at the page source is a quick way of finding out 90% of the problem. Anyway, closing this topic as it was resolved long ago with the solution I provided by email.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Jan, First of all I apologise that I assumed this was a bug which it isn't as Simon mentioned, the "On Top" is supposed to be full image. Therefore, nothing needs fixing. If you wish for "On Top" to be changed slightly so that it uses thumbs instead of full images, reply her confirming and I will add it to the PageLines Tracker for you on your behalf as a Feature Enhancement.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

you can set 6,5 or 8 posts in worpdress settings, it doesn t mater, i m not asking how to display it, it is already done by magazine mode. what i am talking about for 3 days now is that those pictures should be served as small images because as you have noticed it is kind of do-able workaround. @danny also noticed that it is a bug.. Now, could anyone please tell me how to fix it? @simon i have send you link by priv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

therefore instead of little clips my page loads 6 full images and resize them by css to little clips. congratulations both to you @danny and @simon yes, as you could notice, since may 17th i m kindly asking for this slightly change, so do not hesitate to add it to tracker... how long will it take to get it fixed? i am tired of talking about this for so long.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

We cant fix something that is not broken. The 'on top' image setting uses the full image, thats all it does. If you want to change the image markup i already suggested using a filter, thats what they are provided for. We cant add a new option every time somebody wants the framework to do something non-standard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@simon i want to have my clip image on blog page on top of the post, so "Left, In Excerpt " is not what I am looking for... I know it works like this. But if this option is displaying thumb, why "on top" can not work the same way? there is no way a full size image will fit on 2 column magazine mode layout, so it really has no sense, and 2 people already admit it. i know this full size option on blog page is probably necessary for "Blog Layout Mode" and if developers want to leave it as is it s ok, but please tell me which file should i edit, so i can replace this image class in magazine mode. i really need it.

Share this post


Link to post
Share on other sites