Jump to content


Photo
- - - - -

Feature slider text shadowing/doubling


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 joe_steer

joe_steer

    Advanced Member

  • Members
  • 58 posts
  • Country: Country Flag

Posted 30 April 2012 - 08:13 PM

Does anyone know why the text within my features looks shadowed/doubled?

It happens in Chrome and Firefox and I don't like it!

Here's a screen shot of what I mean: Posted Image

My test site is here:

Please Login or Register to see this Hidden Content



Any help much appreciated!
thanks, Joe.

#2 catrina

catrina

    Advocate

  • Members
  • 12345 posts
  • LocationCalifornia
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 02:45 AM

I don't see the effect in the screenshot and I don't see it on your test site. Maybe I'm misunderstanding the issue...? Or just not seeing it with my eyes.

#3 joe_steer

joe_steer

    Advanced Member

  • Members
  • 58 posts
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 12:55 PM

Hi Catrina,

I can actually see the effect happen as each slide loads..
here's a screen shot in the split second as the feature slide loads: Posted Image
then it seems to double up the text so it's not as crisp:Posted Image

Any ideas how I can get rid of the double effect?

Many thanks,
Joe.

#4 Jenny

Jenny

    Advocate

  • Unicorn Store Dev

  • 2924 posts
  • LocationWV
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 01:49 PM

I don't see the double effect on your site either.

I also checked the CSS and there is no odd CSS for the feature text (i.e. no text shadow, etc). You can try adding this to your custom CSS although I have no idea if it will work as I don't see anything wrong:

Please Login or Register to see this Hidden Content



#5 joe_steer

joe_steer

    Advanced Member

  • Members
  • 58 posts
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 02:00 PM

Hi Jenny, Unfortunately that custom CSS doesn't make any difference. I'm surprised you can't see the difference in my screenshots above? Many thanks for trying anyway. Joe.

#6 Jenny

Jenny

    Advocate

  • Unicorn Store Dev

  • 2924 posts
  • LocationWV
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 02:04 PM

Hi Joe. I can see the difference in your screen shots, but I cannot see one live on your site. Without being able to see it live, I'm not sure what other advice to give you. As I've said, there is no "bold" or "text shadow" element so I'm not sure what else it could be except for a fade effect (try turning it off if you have one?).

#7 joe_steer

joe_steer

    Advanced Member

  • Members
  • 58 posts
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 02:23 PM

I don't think I have a fade effect on, how would I find out if I did? many thanks, Joe.

#8 Jenny

Jenny

    Advocate

  • Unicorn Store Dev

  • 2924 posts
  • LocationWV
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 02:27 PM

Visit the page that has your features on it and edit that page. Check the PageLines Meta Settings at the bottom (click the Features tab).

Please Login or Register to see this Hidden Content



#9 joe_steer

joe_steer

    Advanced Member

  • Members
  • 58 posts
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 02:42 PM

Oh I see, Yes it's still an issue regardless of the transition effect I use. I'm going to leave the topic open in case anyone else has encountered the same problem and can help out.. many thanks, Joe.

#10 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 06:12 PM

Joe, which browser did you see the problem with? I'm looking in IE9 and Firefox and see no issues. This could be browser specific. Are the features meta settings on the page the same as those set globally?

#11 joe_steer

joe_steer

    Advanced Member

  • Members
  • 58 posts
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 07:44 PM

hmmm, looks like it happens on Firefox and Chrome on my Mac but not in Safari.. so does seem to be a browser specific issue. I think my meta/global setting are the seem. It's not a major problem so I think I'll just leave it! thanks for your help anyway. Joe.

#12 Rob

Rob

    One Smart Egg

  • Members
  • 13575 posts
  • LocationEast Coast, USA
  • Framework Version:The Latest, of course
  • Country: Country Flag

Posted 01 May 2012 - 07:51 PM

Joe, I'll accept your answer.