Jump to content


Photo
- - - - -

IE Compatability problem with iBlogPro3


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5 replies to this topic

#1 elyons3683

elyons3683

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 posts

Posted 10 June 2010 - 04:20 PM

Hi, My site (www.ElizabethLyons.com) uses iBlogPro3. In Safari and Firefox (on my mac), everything looks perfect. In IE (version 7), things are getting really fouled up and I'm not sure what the fix is. The issues when viewing the site on a PC and using IE 7 are: 1. When you initially load the site, the 2nd, 3rd, and 4th feature pages load correctly, but then they automatically reload and become wider, which is causing some of the text (such as the "more" button and some of the testimonials) to cut off. 2. When you go to the site, the top nav buttons are all in one nav bar, but when you click on Bio or Shop (or any of the others), the Blog and Shop buttons drop down to a second nav line Any help with this would be greatly appreciated! Liz

#2 arpowers

arpowers

    Founder

  • Administrators
  • 3252 posts

Posted 10 June 2010 - 11:50 PM

IE does a poor job of correcting for markup discrepancies, while the other browsers do better. First, have you run a W3 validation on the page to see if you have any unclosed/unmatching tags? Second, on IE some fonts are rendered differently making text passages longer than on other browsers/operating systems. The solution here is to write accordingly.. (that's what we do on PageLines)

#3 elyons3683

elyons3683

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 posts

Posted 11 June 2010 - 01:24 AM

Andrew, I don't know anything about W3 validation. Can you give me a good starting point? What would be a good solution in terms of "writing accordingly" for the issues I'm seeing? Shorten up the amount of text in that field on the Feature pages? Liz

#4 bryan-hadaway

bryan-hadaway

    Advocate

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3697 posts

Posted 11 June 2010 - 09:31 AM

View some of your websites errors here:

Please Login or Register to see this Hidden Content



W3C offers a very helpful guide to point out the errors in your code and point out the possible fixes. If you manage to fix most or all of code errors and the problems you're having still persist, check back for more help.

From first glance, it looks like you might be using a bunch of tags improperly. Make sure they're instead to clear up the amount of errors and really pinpoint some of the more serious ones. More importantly, the use and placement of the br tag could be causing some problems.

Thanks, Bryan

#5 omariox

omariox

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 24 June 2010 - 03:07 PM

I double checked the <p> and they are there where the messy text shows on IE. Can you suggest another fix?

#6 cmunns

cmunns

    Advocate

  • Members

  • 6537 posts

Posted 24 June 2010 - 06:01 PM

Omar, You may have emailed us already, but could you put a link here to your site and what version of IE that shows ths issues? Thanks