• 0
Sign in to follow this  
Followers 0

How do I get the home icon in the menu bar?

Question

Posted · Report post

I upgraded to iBlogPro 5 and the home icon is missing for the menu bar. How do I get it back?

Share this post


Link to post
Share on other sites

24 answers to this question

  • 0

Posted · Report post

Also, I can't seem to get footer widgets to show up. I added them in the widget section and have the # of footer columns set to 3 under the Header and Footer section in the theme. Is there something else need to get them to display?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Lynn, may we have a link to your site?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I haven't activated the theme on my site. I'm getting it set up on my local host first and the home icon and the footer widget are not appearing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I've asked a developer to look into this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

You should go to the admincp wordpress, choose pagelines setting > website setup > Upload custom logo ( upload your logo again ) I did it successfully on my site http://honeymp3.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Here's a screenshot of what I'm talking about. [IMG]http://i.imgur.com/lqrwW.jpg[/IMG] I think maybe a few of the bugs should have been worked out before PageLines started selling the theme. I've had it for a couple of days on my local host but at this point there's no way I'm using it on my site. Still no footer widgets either?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

2708matong, You have exactly the same problem. All of the other iBlogPro themes have a home icon where the error is pointed in the picture. I don't know if you have any footer widgets active but none are showing up on your site. Typing home in the menu bar is a pretty crappy solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I have been messing around with this trying to get it to work for you. Hopefully this does it: Add the following to your custom code -> custom CSS (but change the url between the "" to the location of your home image): [code].main_nav ul li.menu-item-home a { background: url('http://localhost/img-here.png') transparent no-repeat 15px 4px !important; width: 30px; }[/code] And then visit Appearance -> Menus and change the "Navigation Label" of your "Home" menu item to: [code] [/code] The menu label will show up blank (it's actually a space) but that's ok. Hope that helps!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Thank you simple simple_mama. That worked for displaying the home icon but it disappears when I go to the Vanilla forum. Any ideas how I can keep it there while using Vanilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Is your vanilla forum using something else for nav (like simple nav)? Unfortunately I would need a link to your site to debug. Can you provide one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi simple_mama, I did it with your tip, but only the menu label will show up blank, it's don't have a small icon on the Home button. Can you help me ? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

2708matong, did you change the image URL to an image you wish to use? Could you provide a link to your site and to the image you're trying to use? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi rangelone, I changed the image URL to an image i want to use, but don't success. The link my site : http://www.honeymp3.com Please help me THANKS

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

What is the link to the image you wish to use?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi Danny, This link to the image i want to use for home button http://www.honeymp3.com/honey-icon.png if it's wrong, please help me edit it THANKS

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

First thing first, your image is far too big, therefore I have resized it, you can download it here. http://i.imgur.com/bxFNI.png The simply upload it to your site and then use the code Simple_mama provided above. Remember to change the path in the code to point to where you uploaded your image. Once you have this working, reply here and give us a link to your vanilla forum page and we can see why it isnt working there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi Danny, thanks for your help I changed your picture with new link, but it don't work. Please view it and help me. [img]http://i.imgur.com/O082d.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/QmDGi.gif[/img] [img]http://i.imgur.com/Xrug1.gif[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

The link to the home icon you want to use doesn't work. Where did you upload the image exactly?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

the new link of icon is : http://www.honeymp3.com/ihoney-icon.png , and i edited it in the code, but don't work :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Add this code: [code].main_nav ul li.menu-item-62 a { background: url('http://www.honeymp3.com/ihoney-icon.png') transparent no-repeat 15px 4px !important; width: 30px;}[/code]

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Great, it worked ! Thanks catrina and everyone so much :X

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Glad we were able to help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I have been following this post as I'm trying to do the same on my site. Is this the only code you need to place in your CSS Rules [code].main_nav ul li.menu-item-62 a { background: url('http://www.honeymp3.com/ihoney-icon.png') transparent no-repeat 15px 4px !important; width: 30px;}[/code] If so is the menu-item-62 unique to 2708matong's site. I'm not able to display the home icon on my site so I'm trying to see what I missed. Thank you - Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Found my answer - Should have used Firebug before posting to find the menu item id

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0