Jump to content


Photo
- - - - -

Pagelines isn't using my styles


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 03:20 PM

Hello, My Setup: Ubuntu 10.04LTS - Wordpress 3.2.1 - PlatformPro 1.5.2 - PlatformBase 1.4.1 (activated). My wordpress folders (and subfolders - including themes): group www-data, 775 access. No active plugins. Just the default ones installed. I can save my settings on Design Control and Typography screens. Although all my changes are being saved, these changes aren't being written into any CSS file. Those are the files sent to my browser (in this order):

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

I've looked those files but couldn't find any occurrence of: #c231c2 (a color I set in the design screen). After messing around, I've tried installing the free platform theme (the one downloadable from worpress.org) and it works! But I want to use the Pro/Base version Any clues ?

#2 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 03:25 PM

can we see the site in question?

#3 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 03:29 PM

Sure: www.zerobit.com.br

#4 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 04:23 PM

Please Login or Register to see this Hidden Content

Thats the headers for the css file, and if you open it its for 1.5.2 not 1.5.3
This would suggest your server is somehow caching CSS files. Sett css to inline in the platform settings to disable css file creation.

#5 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 05:06 PM

I don't think it is a cache issue because other themes (platform free included) aren't affected. Just to verify if those files are being updated I checked current time (Mon Sep 5 12:57:38 EDT 2011) and pressed Save Options. Then went to console and typed ls -la: platformbase: -rwxrwxr-x 1 victor www-data 3746 2011-05-21 16:05 style.css platformpro: -rwxrwxr-x 1 victor www-data 35493 2011-09-02 18:15 style.css platformpro/css: -rwxrwxr-x 1 victor www-data 4592 2011-05-05 19:04 common.css -rwxrwxr-x 1 victor www-data 11357 2011-09-02 18:15 dynamic.css -rwxrwxr-x 1 victor www-data 109 2011-01-20 22:11 ie7.css This output suggests that none of them are being updated.

#6 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 05:09 PM

i know they being written the the filesystem, but the webserver is NOT sending the latest file

Please Login or Register to see this Hidden Content

This is 1.5.2 NOT 1.5.3 it is being cached, do you have a reverse proxy?

#7 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 05:14 PM

No reverse proxy. I don't know if it helps:

Please Login or Register to see this Hidden Content

platformpro.zip (downloaded today from members area) contains this outdated dynamic.css (1.5.2)

#8 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 05:24 PM

The one in the zip will be overwritten anyway if you open the css file on the server in nano whats he version there?

#9 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 05:34 PM

that is exactly what I did. Unziped then: /downloads/platformpro/css$ vi dynamic.css /* PageLines - Copyright 2011 - Version 1.5.2 */ /* Set Type --------------- */ h1, h2, h3, h4, h5, h6, .site-title{font-family:Georgia, "Times New Roman", Times, serif;} body, .font1, .font-primary, .commentlist{font-family:Georgia, "Times New Roman", Times, serif;} .font2, .font-sub, ul.main-nav li a, #secondnav li a, .metabar, .subtext, .subhead, .widget-title, .post-comments, .reply a, .editpage, #pagination .wp-pagenavi, .post-edit-link, #wp-calendar caption, #wp-calendar thead th, .soapbox-links a, .fancybox, .standard-form .admin-links, #featurenav a, .pagelines-blink, .ftitle small{font-family:"Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif;letter-spacing:0.10em;text-transform:uppercase;} (...)

#10 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 05:44 PM

Yes i KNOW the file in the zip is 1.5.2 the file updates when you refresh the page. Ignore the zip completly, open -rwxrwxr-x 1 victor www-data 11357 2011-09-02 18:15 dynamic.css this file i upposed to update.

#11 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 05:53 PM

The same output... I just pressed Save Changes and I can see from the modification date that this file wasn't updated. /var/www/zerobit/wp-content/themes/platformpro/css$ vi dynamic.css /* PageLines - Copyright 2011 - Version 1.5.2 */ /* Set Type --------------- */ h1, h2, h3, h4, h5, h6, .site-title{font-family:Georgia, "Times New Roman", Times, serif;} body, .font1, .font-primary, .commentlist{font-family:Georgia, "Times New Roman", Times, serif;} .font2, .font-sub, ul.main-nav li a, #secondnav li a, .metabar, .subtext, .subhead, .widget-title, .post-comments, .reply a, .editpage, #pagination .wp-pagenavi, .post-edit-link, #wp-calendar caption, #wp-calendar thead th, .soapbox-links a, .fancybox, .standard-form .admin-links, #featurenav a, .pagelines-blink, .ftitle small{font-family:"Lucida Grande", "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode", sans-serif;letter-spacing:0.10em;text-transform:uppercase;} input[type="text"], input[type="password"], textarea, #dsq-content textarea{font-family:Courier, Verdana, sans-serif;} (...)

#12 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 05:57 PM

Well for whatever reason it cant write out to that file. So please enable inline CSS

#13 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 06:05 PM

Inline CSS works but is unacceptable because will increase my site's size, which will not only consume more bandwith but also take long to download. (I've tried saving both with ajax enabled and disabled)

#14 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 06:15 PM

How much bandwidth do you have?

#15 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 06:26 PM

I'm not concerned with bandwidth but with download times of my visitors. I don't think there is any problem with my setup because platform free works. But i was very interested in pro features. If I cant get this to work, I'd like to ask for refund and delete my platform pro installation.

#16 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 06:36 PM

But the free version is identical to the pro version in that respect. I dont know why your install cannot write to that file. Have you tried ebaling WP_DEBUG and checking the server logs? You have apache running as www-data are you sure it has rw permissions for that folder?

#17 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 06:47 PM

Yes. Yesterday I also tried chmod 777 and didnt work either.

#18 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 05 September 2011 - 06:59 PM

I've just activated platform free. If you visit (www.zerobit.com.br), all changes are ok. If I come back to Pro, no modifications are written.

#19 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 05 September 2011 - 10:04 PM

This is NOT a theme issue, the web server obviously cannot write to the dynamic.css file, I cant say why, its your server.

#20 vicmarconi

vicmarconi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 posts

Posted 06 September 2011 - 12:18 AM

How can I ask for refund ? Thanks